"MUSIC IS MY LIFE..MY LIFE IS MUSIC...MUSIC HEAL YOUR SOUL"

Wednesday, January 12, 2011

FINALIS TOP 5 ABPBH2010


Pengumumkan calon finalis Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH2010) baru saja diumumkan dalam sidang media kedua yang diadakan di Hotel Holiday Villa, Subang Jaya petang tadi.

Senarai finalis ABPBH2010
1) Penyanyi Lelaki Popular

- Anuar Zain
- Black
- Aizat
- Faizal Tahir
- Shahir


2) Penyanyi Wanita Popular

- Adira
- Stacy
- Alyah
- Ana Raffali
- Yuna


3) Penyanyi Duo/Kumpulan Popular

- Ana Raffali/Sohaomi Mior Hassan/Altimet
- Bunkface
- Azlan & The Typewriter
- Meet Uncle Hussain
- 6ixth Sense


4) Penyanyi Nasyid Popular

- Hijjaz
- In-Team
- Mirwana
- Raihan
- Rabbani


5) Pelakon Filem Lelaki Popular

- Aaron Aziz
- Bront Palarae
- Syamsul Yusof
- Shaheizy Sam
- Remy Ishak


6) Pelakon Filem Wanita Popular

- Diana Danielle
- Lisa Surihani
- Liyana Jasmay
- Maya Karin
- Scha Al-Yahya


7) Pelakon TV Lelaki Popular

- Aaron Aziz
- Ady Putra
- Fizz Fairus
- Shaheizy Sam
- Remy Ishak


8) Pelakon TV Wanita Popular

- Fasha Sandha
- Lisa Surihani
- Noorkhiriah
- Scha Al yahya
- Tiz Zaqyah


9) Pengacara TV Lelaki Popular

- Awal Ashaari
- Ally Iskandar
- Aznil Nawawi
- Jimmy Shanley
- Zizan


10) Pengacara TV Wanita Popular

- Cheryl Samad
- Fara Fauzana
- Nurul Shuhada
- Raja Azura
- Sharifah Shahirah


11) Penyampai Radio Lelaki Popular

- Salih Yaakob
- Aznil Nawawi
- Halim Othman
- Faizal Ismail
- Kieran


12) Penyampai Radio Wanita Popular

- Abby Fana
- Fara Fauzana
- Raja Azura
- Linda Onn
- Sharifah Aleya


13) Artis Komedi Lelaki Popular

- Along
- Angah
- Nabil
- Johan
- Zizan


14) Artis Komedi Wanita Popular

- Raja Azura
- Didie Alias
- Kenchana Dewi
- Noorkhiriah
- Sharifah Shahirah


15) Artis Baru Lelaki Popular

- Daus
- Maulana
- Shahir
- Sharnaaz Ahmad
- Shahz Jaszle


16) Artis Baru Wanita Popular

- Adira
- Ana Raffali
- Mizz Nina
- Nur Elfira Loy
- Nur Syuhaida@Dottie

Wlupun Dato CT Nurhaliza x tercalon....dia tetap dihati!!!

"TOLONG INGATKAN AKU" JUARA LAGU KE-25

Congrats ANA!!

Tahniah diucapkan kepada Ana Rafali atas kemenangannya di AJL25..wlupun kemenangan Ana ini mendapat reaksi negatif dari ramai pihak(begitu juga aku sndri)....apapun,memang rezeki Ana pada malam tersebut..keputusan penuh:

JUARA LAGU: Tolong Ingatkan Aku-Ana Rafali
NAIB JUARA: Drama King-MUH ft Black
KETIGA: Noktah Cinta-Ajai/Sheikh Qalam/Hafiz
VOKAL TERBAIK: Hafiz
PERSEMBAHAN TERBAIK: Hanyut-Faizal Tahir

Tahniah kepada smua pemenang...HAFIZ memang layak VOKAL TERBAIK!! Faizal Tahir SUPERB!!

Hafiz deserve it!!
Faizal Tahir ROCK!!!


Selepas byk kali mndgr lagu Tolong ingatkan aku n menghayati liriknya....lagu tu sbnrnya memang layak menang..lirik2 yang puitis dan makna yang tersirat...



"Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi


Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa ditebus hari


Chorus
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa


Ulang Chorus

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku
Kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan aku
Kisah kita"




Tuesday, January 11, 2011

11.1.11


HAPPY BIRTHDAY TO DATO SITI NURHALIZA!!!SMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI....LOVE U FOREVER.....

Sunday, January 9, 2011

Anugerah Juara Lagu 25!!!


Anugerah Juara Lagu 25 kini kembali!! Akan berlangsung pada 9 Januari 2011,jam 9.00 mlm di Stadium Putra Bukit Jalil.Antara finalis yang bertanding pada malam ini:

1. Selamat Malam - Audi Mok/Faizal Tahir
2. Drama King - Taja/Teja/Meet Uncle Hussein
3. Pelita - Loque/Api
4. Sofea Jane - Iswandy/Sham/Black Mentor
5. Kebahagian Dalam Perpisahan - Edry/Shahir
6. Tolong Ingatkan Aku - Ana Rafali
7. Ku Ada Kamu - Edry/Adira
8. Noktah Cinta - Ajai/Sheikh Qalam/Hafiz
9. Cinta Sempurna - Yuna
10. Hanyut - Audi Mok/Faizal Tahir
11. Ekstravaganza - Sam/Bunkface
12. Mencari Konklusi - Noh/Hujan
13. Jahat - Edry/Stacy
14. Berlari - Sazzy Ishak/Tomok

My Prediction:

1. Kebahagiaan Dalam Perpisahan/Ku Ada Kamu
2.Hanyut
3.Drama King/Pelita

Hmm...aku pilih lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan tu pon sbb bg aku lagu tu mmg "ada sesuatu"..pendek kata..lirik+melodi yang menarik..Apa2pun,smua lagu malam ni mmg bagus belaka...persaingan memang sengit..Nantikan keputusannya malam ini!!

p/s: Persembahan yg dinanti2kan adalah dari Dato Siti Nurhaliza dan Ziana Zain....

Friday, January 7, 2011

FENDER

Hmm....lama xupdate...sbb xtau nak tulis ape...okla,mmdngkan blog ni mostly pasal music..of coz la cte sal music...so,aku nak ce cite sal gitar lak...aku mmg peminat gitar especially gitar yg smart+cantek2 ni..ada mcm2 jenis gitar kat dunia ni..n aku nak ceghite sal gitar elektrik...antaranya fender,ibanez,gibson,etc...n feveret aku ialah FENDER...gitar ni mmg common ngan dunia muzik ni..mybe sebab simple but nice....Pemain gtar terkemuka yg guna Fender ni antaranya Kurt Cobain,George Harrison,Jimi Hendrix,Eric Clapton,etc..

Fender ni terdiri drpda bbp jenis...

1.STRATOCASTER


Cantik kan???yg ni antara yg paling famous...Sham Kamikaze pon guna gitar ni...gitar ni got th highest rate pon sbb ramai gitaris terkenal dunia menggunakan gitar jenis ni..so,populariti gitaris juga mempengaruhi populariti gitar ini...

2. TELECASTER


Yang ni pon smart gak....sound gitar ni sangat unik dan lebih diminati oleh country,rhythm,blues dan rock musicians. Gitar Tele n Strat lebih kurang sama dari segi rupa cuma berbeza dari segi bunyi..

3.JAZZMASTER


Haa....cantik  x purple ni???ske sngt kaler ni....ok,gitar fender jenis ini biasanya digunakan oleh artis surf rock dan indie rock dan sesuai untuk muzik jazz...sebab itulah namanya jazzmaster...

4. JAGUAR



Warna hitam memang sinonim dengan jaguar...hehe...walaupun rupa hanpir sama dengan jazzmaster sebelum ni..tapi,tonenya lain..biasanya diguna dalam Alternative rock dan grunge rock.

5. MUSTANG


Banyak digunakan oleh band rock alternatif...Gitaris terkenal yang menggunakan gitar ini ialah Kurt Cobain,Norah Jones dan ramai lagi.

Sebenarnya,gitar Fender ni mempunyai rupa dan body yang lebih kurang sama...cuma berbeza dari segi tone dan lain2 lagi yang lebih spesifik..Apa2pun,ia bergantung kepada citarasa gitaris itu sendiri..ada yang memandang rupa,harga,jenama dan juga kualiti sesebuah gitar tersebut. Harga gitar Fender ni pon bergantung ngan tempat gak..ada yang murah,ada yg mahal...maybe kalo yg murah tu,xori la...hehe..slalunya kalo yg ori..RM2k++ la...Akhir kata....anda haruslah bijak memilih~~

Thursday, December 30, 2010

SiTI sItU sANa SIni...

"Dalam pertemuan ini,
Kita terperangkap sudah,
Dalam Jerat Percintaan,
Yang tidak disangkakan,
Aku telah jadi lupa
Siapa diriku ini
Engkau juga dihanyutkan 
Oleh arus percintaanmu...."

Tau x lagu siapa ni?? Bagi siapa yg mengikuti industri muzik Malaysia confirm tau...giler xkenal???..inila lagu HITS Penyanyi NO.1 Malaysia, DATO' SITI NURHALIZA TARUDIN..

"Jerat Percintaan"

Single pertama Dato Siti Nurhaliza dan lagu ini meraih Lagu Terbaik di AIM4(1997), mendapat gelarann Persembahan Terbaik, Juara Kategori Balada dan Juara Lagu di Anugerah Juara Lagu 1996.

Atas kemenangan beliau dalam AJL96 ni, nama beliau semakin dikenali dalam Industri Muzik Malaysia..begitu juga di Indonesia khususnya...

SITI dan Anugerah2nya
Bintang Paling Popular 2009
AIM 16
Anugerah Juara Lagu

Anugerah Bintang Popular Berita Harian (Berita Harian's Most Popular Star Awards)
YearNominated workAwardResult
1996[68]Most Popular Teen ArtisteWon
Most Popular TV EntertainerWon
Most Popular Female SingerWon
Most Popular StarWon
1997/98[68]Most Popular Female SingerWon
Most Popular StarWon
1998/99[68]Most Popular Female SingerWon
Most Popular StarWon
2000[68]Most Popular Female SingerWon
Most Popular StarWon
2001[68]Most Popular Female SingerWon
Most Popular StarWon
2002[68]Most Popular Female SingerWon
2003[68]Most Popular Female SingerWon
2004[68]Most Popular Female SingerWon
Most Popular StarWon
2005[68]Most Popular Female ArtisteWon
2006[68]Most Popular Female ArtisteWon
2007[68]Most Popular Female ArtisteWon
2008[68]Most Popular Female ArtisteWon
2009[67]Most Popular Female SingerWon
Most Popular StarWon

Selama 13 tahun berturut-turut, Penyanyi Wanita Popular dimenangi oleh Dato Siti Nurhaliza..dan sedihnya pada tahun 2010 ini,beliau mengundur diri dari menyertai ABPBH2010....LOVE SITI NURHALIZA!!!



SITI dan Bisnesnya...


Produk kecantikan Dato Siti Nurhaliza


Semoga Dato Siti Nurhaliza akan terus berjaya dalam dunia seni dan perniaagaannya...begitu juga kehidupan yang sejahtera hendaknya....

Sunday, December 19, 2010

ELF sing Marry you....


(T_T)......ELF forever...SuJu Saranghae~~


[EUNHYUK] Love oh baby my girl

Geudaen naui juhnbu nunbushige areumdawoon

Naui shinbu shini jushin suhnmul
[HEECHUL] Haengbokhangayo geudaeui ggaman nunesuh nunmuri heureujyo
Ggaman muhri pappuri dwel ddaeggajido
Naui sarang naui geudae saranghal guhseul na maengsehalgeyo



[SUNGMIN] Geudaereul saranghandaneun mal pyuhngsaeng maeil haejugo shipuh

[RYEOWOOK] Would you marry me? Nuhl saranghago akkimyuh saragago shipuh



[KANGIN] Geudaega jami deul ddaemada nae pare jaewuhjugo shipuh

[HANGENG] Would you marry me? Iruhn naui maeum huhrakhaejullae?



[KYUHYUN] Pyuhngsaeng gyuhte isseulge (I do) Nuhl saranghaneun guhl (I do)

[YESUNG] Nungwa biga wado akkyuhjumyuhnsuh (I do)
Nuhreul jikyuhjulge (My love)



[DONGHAE] Hayan dressreul ibeun geudae tuxedoreul ibeun naui moseup

Balguhreumeul matchumyuh guhdneun woori juh dalnimgwa byuhre
I swear guhjitmal shiruh uishimshiruh
Saranghaneun naui gongju Stay with me



[SIWON] Wooriga naireul muhguhdo wooseumyuh saragago shipuh

[LEETEUK] Would you marry me? Naui modeun nareul hamgge haejullae?



[RYEOWOOK] Himdeulgo uhryuhwuhdo (I do) Neul naega isseulgge (I do)

[YESUNG] Woori hamggehaneun manheun nal dongan (I do) Maeil gamsahalge (My love)



[KYUHYUN] Orae juhnbutuh nuhreul wihae junbihan

Nae sone bitnaneun banjireul badajwuh
[YESUNG] Oneulgwa gateun maeumeuro jigeumui yaksok giuhkhalge
Would you marry me?



[SUNGMIN] Pyuhngsaeng gyuhte isseulge (I do) Nuhl saranghaneun guhl (I do)

Nungwa biga wado akkyuhjumyuhnsuh (I do) nuhreul jikyuhjulge (I do)



[ALL] Himdeulgo uhryuhwuhdo (I do) Neul naega isseulgge (I do)

Woori hamggehaneun manheun nal dongan (I do) Maeil gamsahalge (My love)



[EUNHYUK] Naega geudae ege deuril guhseun sarangbakke uhbjyo

Geujuh geuppuninguhl bojalguhtuhbjyo
Suhtulluhboigo manhi bujokhaedo naui sarang
Naui geudae jikyuhjulgeyo
Hangajiman yaksokhaejullae? Museunil issuhdo
Woori suhro saranghagiro geuppuniya



[RYEOWOOK] Nawa gyuhrhonhaejullae? I do